Radecki Zemun

Ove „Slike od pola veka“ naše su bogatstvo i naša istorija ..

Na našem klubu možete čuti različite priče o Dunavu, najpoznatijoj reci na našim prostorima, o ribi koja živi ovde i lovi se, kao i mnoge legende vezane za ovo područje.
„Bog je šest dana stvarao svet, a onda se popeo na Gardoš i napio“, sada je već čuvena rečenica našeg Čika Paje, majstora za spremanje riblje čorbe, člana našeg starog kluba Radecki, zahvaljujući kome se naša čuvena riblja čorba sprema po tradicionalnom receptu starih alasa.
Posle ribarenja noću i u praskozorje, staza našeg kluba pretvarala se u jutarnjim satima u malu riblju pijacu na kojoj su vredni alasi svojim sugrađanima prodavali tek ulovljenu ribu.

Bilo je i kapitalnih ulova koji ne spadaju u „ribolovačke priče“, već o tome ove stare fotografije svedoče.
U tadašnjoj marini kluba zemunski alasi su držali preko četrdeset ribarskih čunova, a u limenim kasetama duž bašte kluba skladištili svoje mreže i ribarski pribor i alat.
Kada ste na klubu Radecki imaćete osećaj da ste u nekom malom ribarskom mestu. Sa jedne starne šuma, sa druge pogled na Dunav doprineće osećaju da ste pobegli u prirodu. Upravo na ovom mestu, decenijama unazad, ribarili su i uz čašicu razgovora, dobar zalogaj, zvuke harmonike i gitare živeli i uživali u druženju zemunski alasi, naši klubaši. Neki od njih su i dan danas članovi našeg kluba, ostali verni i vezani za svoje najlepše mesto na reci.

Hvala im što su davnih dana stvorili mesto koje je ostalo i postalo i NAŠE !

U NAŠEM RESTORANU ORGANIZUJEMO SVE VRSTE PROSLAVA

NAJLEPŠI SPECIJALITETI OD UVEK SVEŽE REČNE RIBE

U NAŠEM RESTORANU ORGANIZUJEMO SVE VRSTE PROSLAVA

NAJLEPŠI SPECIJALITETI OD UVEK SVEŽE REČNE RIBE

USKORO

BROD „RADECKI“

ŠUMSKA KUĆA „RADECKI“